Thermalright HR-05 SLI - Závěr


- Kategorie: Recenze
- Datum vydání: 26.09.07 v 12:00
- Popisek: Máte moc žhavý chipset na základní desce? Nevíte si rady s jeho chlazením? Tento malý pomocník Thermalrgiht HR-05 SLI Vám určitě pomůže, navíc se vejde téměř kamkoliv.
- Počet kapitol: 3
- Výpis:

1. Úvod, design
2. Instalace
3. Závěr



Thermalright HR-05 SLI je bezesporu šikovná věcička, nejen pro overclokery, ale i pro "normlání smrtelníky", kteří mají doma malé uřvané větráčky na nForce 4 od DFI nebo jiné přehřáté pasivy, jako třeba u mně a chtějí s tím něco udělat. Pokud nepotřebujete verzi SLI, Thermalright vyrabí i verzi nonSLI a nyní i novou řadu IFX s upraveným žebrováním.

Pozn: v testu není zmínka o dosažených teplotách. Proč? Jelikož se starým chlazením, s původním pasivem a 8x8 větrákem a i s novám HR-05 SLI ukazuje teplotní čidlo stejné hodnoty, usuzuji že je vadné. Popravdě řečeno se mu ani nedivím, vždyť přehříval se poměrně dlouho (od té doby co byla deska nová :), navíc poslední dobou se stal po přetaktování vysoce nestabilní a v důsledku vysoké teploty padal do BSOD.



Thermalright HR-05 SLI se u mě dokonale zabydlel :)

Výsledek +/-

+ univerzálnost
+ variabilita
+ chladící výkon
+ možnost přidělání větráku
- slabší přítlak na desku

Odkaz na obchod:

- Thermalright HR-05 SLI - czechcomputer.cz
- Pasta Arctic Silver AS5-3,5G Premium Silver - czechcomputer.cz

Informace:

- přesné rozměry - zde
- podpora základních desek - zde
- foto-návod instalace - zde
- více fotek s HR-05 SLI - zde

To nejlepší nakonec. Takovýhle blbosti vznikají, když se člověk nudí - jak jinak vysvětlit to, že jsem zkoušel nacpat Thermalright HR-05 SLI na stařičkýho Cyrixe ve Slotu 1? :). Dopadlo to dobře, můžu potvrdit že Slot 1 je kompatibilní s tímto chladičem, dokonce můžete použít i sponu přímo od původního boxovaného chladče :).





Chcete ještě nějaké informace o Thermalright HR-05 SLI? Chcete podělit Vaše zkušenosti s tímto chladičem nebo jemu podobným HR-05 nonSLI, HR-05 SLI/IFX nebo HR-05 IFX? Nebo potřebujete jen s výběrem poradit? Nebojte se zeptat v komentářích, v článku není napsáno úplně vše, pro doplnění článku jsou tu právě ony komentáře.
Další části článku:      

Komentáře ke článku:



Ještě nikdo nepřidal komentář. Můžeš začít ty!



     

smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile